Börja med folkrace – småtips!

By: rnn.yqe. | Date: 12.10.2015 | Categories: Motorsport, Rally

Du som gillar motorsport och rallylivet vet säkerligen redan mycket om folkrace. Vi tänker inte repetera information som du redan vet, men vi har några småtips som kan hjälpa dig på vägen till att bli en folkracelegend!

Bilen

För att lyckas ska du inte bara vara en bra förare, en bra bil gör jobbet lättare. Men knyt inte alltför nära band till din kära kärra: om du klarar dig genom A-finalen läggs nämligen att bilar ut till försäljning. Vem som helst, men mest andra folkraceförare, har chansen att köpa din pärla. Priset är alltid 6500 kronor för officiella race, det finns ingen höjning eller prutmån på priset.

Expert på att fixa

Folkrace innebär ett race med gamla bilar som får köra högt 80 km/h och ska kunna ta några smällare. Efter ett race är det inte ovanligt att man måste meka lite med bilen. Studera bilböcker innan du ger dig ut på en nationell raceturné och hitta gärna några verkstäder runt om i landet, speciellt i söder där många tävlingar tar plats. När det uppstår större reparationer och problem kan du snabbt kontakta en av dem och boka in en tid.

Regelrätt

Folkrace känns för många som en rolig tidfördriv på sidan av sitt riktiga liv. Det finns inga Sverige Mästerskap att vinna och det drar inte lika stora publiker som andra motorsporter. Men för dig som deltagare gäller det att vara medveten och kunna reglerna inom sporten. Tävlingarna måste ske enligt vissa regler för att man inte ska bli diskvalificerad eller helt enkelt tappa sin licens inom sporten. Studera handböckerna noggrant och fräscha upp regelminnet strax innan en tävlingen.