76217-poker-sign

Med ett koncentrationskrävande yrke, där det gäller att ha is i magen, nerver av stål och snabba reflexer, behöver man rimligen ett avkopplande fritidsintresse för att varva ner. Här kan du läsa om vad våra motorsportstjärnor gör när de får en ledig stund över.

Jari-Matti Latvala, World Rally Championship-stjärnan från vårt östra grannland, har varit aktiv inom sporten sedan 2002. Han var den yngsta att vinna en WRC-tävling någonsin, när han som 22-åring vann i Svenska Rallyt 2008! Latvila är hängiven sin sport även på fritiden, något han har med sig från uppväxten i en motorsportintresserad familj (även pappan tävlade i rally på sin tid). Ibland överger han dock rallyn för att koppla av med andra sporter, som längdskidor och orientering.

En annan ”sportnörd” är Dale Earnhardt Jr., en framgångsrik NASCAR-förare som vunnit prestigefyllda Daytona 500 två gånger och röstats fram som den mest populära föraren hela 12 gånger. Earnhardt är känd för sitt brinnande intresse för laget Washington Redskins, som spelar amerikansk fotboll i NFL, och brukar se alla deras matcher på fritiden. Han får även lagets resultat upplästa för sig i radion när han tävlar. Han säger nämligen att han inte kan koncentrera sig om han inte vet hur det går för favoritlaget!

Hans NASCAR-kollega Jason White spelar däremot poker som avkoppling (men förhoppningsvis inte under pågående körning!). White, som är en av NASCAR-sportens mest framgångsrika med ett tjugotal topp-10-placeringar bakom sig, började spela poker med kollegorna för att få tiden att gå mellan racen. Idag älskar han att spela poker och är med i många stora turneringar. Hobbyn har blivit en andra karriär för rallyföraren.