Underhåll bilen själv

By: rnn.yqe. | Date: 10.02.2021 | Categories: Motorsport

 

Att vara bilägare är kostsamt. Det finns dock sätt att minska kostnaden om du är normalt händig och om du inte är rädd för att smutsa ner dig. Har du ett garage är det en klar fördel men enklare underhåll går ofta bra att göra utomhus.

Byta lampor

Moderna bilar är komplicerade men en sak de allra flesta klarar att göra själva är att byta trasiga glödlampor. Du behöver få verktyg för att göra detta. Ett tips är att söka råd om hur det går till på nätet YouTube är ett annat bra ställe att leta efter råd.

Byta avgassystem

Att byta avgassystem kräver mer av dig som mekaniker och mer verktyg. Ett tips är att se till att du har verktyg och reservdelar hemma innan du börjar meka, köp hem det du behöver. För att byta ett trasigt avgassystem behöver du domkraft, pallbockar, några skruvnycklar av olika storlek och kanske en tigersåg.

Byta olja

Oljan i bilens motor behöver bytas med jämna mellanrum för att motorn skall må bra. Detta är också ett jobb du kan göra själv. Du behöver inte några märkvärdiga verktyg för att byta olja, domkraft, pallbockar, skruvnycklar och ett tråg för den gamla motoroljan.